Wednesday 29 February 2012

Evian Babies

Evian Roller Babies
Σίγουρα όλοι θυμάστε τη διαφήμισης της Evian το 2009 με τα μωράκια που έκαναν roller και διάφορα άλλα χορευτικά.


Μαζί και ένα βίντεο από το making of με πραγματικά μωρά σε αστείες πόζες!



Evian Baby Inside
Επεκτείνοντας λοιπόν την ιδέα ότι πίνοντας Evian παραμένεις νέος, η Evian κυκλοφόρησε την καινούρια της καμπάνια "Evian Baby Inside", λανσάροντας μάλιστα και το αντίστοιχο channel στο Youtube όπου μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς στο διαφημιστικό βίντεο χρησιμοποιώντας την web camera σας! Δοκιμάστε το στην σελίδα Lets baby dance ! Ρίξτε και μια ματιά στο διαφημιστικό.

Monday 20 February 2012

Πίστα σε σχήμα σώματος μοντέλου



Τι κάνεις αν θες να διαφημίσεις ένα καινούριο αμάξι; Δύο είναι τα υλικά που χρειάζεσαι: όμορφες γυναίκες και ταχύτητα. Αυτό έκαναν λοιπόν και στην Lexus, μόνο που αυτή τη φορά το αποτέλεσμα ήταν λίγο διαφορετικό!


Η ιδέα
Θέλοντας να διαφημίσει το καινούριο μοντέλο Tori 500, η Lexus αποφάσισε να σχεδιάσει μια πίστα στο σχήμα του σώματος ενός μοντέλου και να βάλει δυο επαγγελματίες οδηγούς αγώνων να διαγωνιστούν σε αυτήν. Το μοντέλο που τελικά επέλεξαν ήταν η Tori Praver, γνωστό μοντέλο από τις φωτογραφήσεις της στο ένθετο για μαγιό του περιοδικού Sports Illustrated. Όπως δήλωσε και η ίδια η Tori,"I thought it was so awesome when I found out that Lexus wanted to make a track around my body. I thought it was a really cool idea".


Η υλοποίηση
Αφού φωτογράφησαν την Tori σε διάφορες πόζες, επέλεξαν την φωτογραφία πάνω στην οποία θα βασιζόταν ο σχεδιασμός της πίστας. Πήγαν, λοιπόν, σε ένα αεροδρόμιο χάραξαν την πίστα με βάση το προσχέδιο που είχαν κάνει και άφησαν τους επαγγελματίες οδηγούς να διαγωνιστούν για το ποιος θα κάνει τον καλύτερο χρόνο. Τα υπόλοιπα στο βίντεο:




Μαζί με το βίντεο κυκλοφόρησε και η έντυπη μορφή της διαφήμισης:


Επίσης οι διαφημίσεις προέτρεπαν τους θεατές να κατεβάσουν και την εφαρμογή που φτιάχθηκε για αυτό το σκοπό και η οποία έδινε τη δυνατότητα σε χρήστες iphone και ipad να οδηγήσουν στο κινητό/tablet τους στην πίστα που είχε φτιαχτεί. 






Πηγές: adweek

Sunday 19 February 2012

Youtube ad blitz 2012 - Top five ads

Youtube ad blitz 2012
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το Youtube στο κανάλι ad blitz δημοσιεύει όλες τις διαφημίσεις που παίζονται κατά τη διάρκεια του τελικού του αμερικάνικου ποδοσφαίρου (Superbowl) και επιτρέπει στο κοινό αφού τις παρακολουθήσει να ψηφίσει τις αγαπημένες του. Έχοντας συγκεντρώσει τα αποτελέσματα το Youtube τα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες φτιάχνοντας ένα top five με τα καλύτερα διαφημιστικά μηνύματα, όπως τα ψήφισαν οι χρήστες.


Ad blitz 2012 stats
Πριν πούμε ποια βίντεο αποτελούσαν το top five, ας αναφερθούμε σε κάποια στατιστικά που η ίδια η Google έδωσε στη δημοσιότητα.
Αρχικά στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε σε ποιο θέμα αναφερόταν ο κόσμος στο διαδίκτυο καθ'όλη τη διάρκεια του Superbowl 2012.




Σχετικά με τα στατιστικά του Ad blitz, η Google έδωσε τα εξής στατιστικά:

  • οι προβολές των διαφημίσεων στο κανάλι Ad blitz ξεπέρασαν τις 133 εκατομμύρια παγκοσμίως, αυξημένες κατά 43% σε σχέση με πέρυσι
  • κατά τη διάρκεια του αγώνα, το 6% της συνολικής κίνησης στο Youtube προήλθε από χρήστες που έβλεπαν τα βίντεο των διαφημίσεων στο κανάλι Ad blitz


Ad blitz top five
Πάμε να δούμε τώρα τις πέντε καλύτερες διαφημίσεις, όπως ψηφίστηκαν από τους επισκέπτες του Ad blitz 2012.


#5 Doritos "Man's best friend"



#4 Chevrolet "Chevy Silverado 2012"



#3 Bud Light "Rescue Dog"



#2 Chrysler "Halftime in America"



#1 M&M's "Just my Shell"



Εμένα πάντως η αγαπημένη μου διαφήμιση δεν ήταν καμία από τις πέντε, αλλά αυτή εδώ:

Volkswagen "The Dog strikes back"


Εσάς ποια σας άρεσε περισσότερο;

Πηγές: Youtube Ad blitzYoutube BlogGoogle Insights

Thursday 16 February 2012

ad[am]s blog - a blog about ads

Ποιος
Σπύρος Αδάμ. Σαν καλός πολίτης κι εγώ, αφού μόλις τελείωσα το στρατιωτικό, αποφάσισα να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου ανοίγοντας το ad[am]s blog . 
Τι
Το ad[am]s blog είναι ένας χώρος που θα προσπαθήσω να δημοσιεύω και να σχολιάζω διαφημίσεις που συνάντησα στο διαδίκτυο και οι οποίες μου κέντρισαν το ενδιαφέρον είτε λόγω της μοναδικότητας του θέματός τους είτε λόγω της άρτιας καλλιτεχνικής τους επιμέλειας. 
Γιατί
Έναυσμα για τη δημιουργία του blog ήταν το Superbowl 2012, ο πρόσφατος τελικός του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Ο αγώνας αυτός εκτός από μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητικής άποψης, κυρίως για τους Αμερικάνους, αποτελεί και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό προϊόν της χρονιάς στην άλλη μεριά του ατλαντικού, προσελκύοντας μεγάλο διαφημιστικό ενδιαφέρον από πλευράς εταιρειών. 
Η πιο γνωστή ίσως διαφήμιση που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια αγώνα Superbowl, είναι η διαφήμιση "1984" της Apple, λανσάροντας εκείνη την εποχή τον πρώτο υπολογιστή Macintosh.



Πότε
Ή μάλλον καλύτερα, κάθε πότε. Εντάξει δεν πρόκειται να ανανεώνω το περιεχόμενο του blog 2-3 φόρες την ημέρα ή κάθε μέρα. Το σκεπτικό γενικά είναι να δημοσιεύω κάτι κάθε φορά που συναντώ κάτι ενδιαφέρον και έχω κάτι να πω για αυτό.
Πώς
Πώς θα ενημερώνεστε κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι; Μπορείτε να γραφτείτε στο rss feed του blog, είτε να με ακολουθήσετε στο twitter @adamspir, είτε να γίνεται φίλος μου στο facebook Spiros Adam,  είτε να με προσθέσετε στον κύκλο σας στο Google+ Spiros Adam.
Πού
Πού μπορείτε να γράφετε τη δική σας άποψη ή σκέψη; Τα σχόλια στο blog είναι ανοιχτά και περιμένω τη συμμετοχή και τα σχόλιά σας. Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν οι έξυπνες διαφημίσεις; "Ομορφάντρα μουυυυ......" :-)